Yunanistan’da anarşistler mahkeme bastı Yunanistan’da anarşistler açlık grevindeki tutuklu anarşist Spiro Hristodoulou için Atina’nın merkezindeki Temyiz Mahkemesi’ni bastı. Mahkemeyi işgal eden sayıları 30’a yakın olan anarşist grubun eylemine son verdiği belirtiliyor.
DUVAR – Yunanistanlı anarşistler bugün ses getiren yeni bir eyleme imza attı. Bir grup anarşist Atina’nın merkezindeki Temyiz Mahkemesi binasını işgal etti.
Yunanistan medyasına geçtiğimiz saatlerde yansıyan bilgilere göre, sayıları 30’u bulan anarşist bir grup Atina Temyiz Mahkemesi binasını bastı. Güvenlik önlemlerini aşan anarşistler binanın yedinci katına kadar çıktı. Eylemlerinin devamında anarşistler tutuklu bulunan arkadaşları ile dayanışma mesajları içeren sloganlar attı ve binadakilere bildiri dağıttı. Şiddet içerikli olmayan eylem anarşistlerin kendi inisiyatifi ile sona erdi.
Olay mahalline ulaşan polis 14 anarşisti gözaltına aldı.
AÇLIK GREVİNDEKİ YOLDAŞLARI İLE DAYANIŞMA
Atinalı anarşistler bugünkü ses getiren eylemlerini tutuklu yoldaşları Spiro Hristodoulou’ya adadı. Hristodoulou 38 gün boyunca açlık grevi gerçekleştiriyor ve sağlık durumu her geçen gün kötüleşiyor.
14 Ocak’tan beri açlık grevi yürüten Hristodoulou “Distomos hırsızları” olarak bilinen bir davada zanlı olarak yer alıyor.
Hristodoulou’nun avukatı öngörülen cezaların birleştirilmesini ve müvekkilinin sağlık kontrolleri için Atina’ya naklini talep etmişti. Ancak bu yanıt bugüne dek yanıtsız kaldı.
ANARŞİSTLER SYRİZA’YA TEPKİLİ
Yunanistanlı anarşist gruplar internet siteleri ve sosyal medya aracılığı ile son dönemde Yunanistan yargısının verdiği kararlara büyük tepki gösteriyor.
Anarşistler, Syriza iktidarı döneminde Yunanistan yargısındaki genel görüntünün kötüleştiği fikrini öne sürüyor. Başbakan Aleksis Çipras’ı büyük sermayenin ve yabancı güçlerin işbirlikçisi olarak gören anarşistler bir yandan da Yunanistan’da kabaran milliyetçi ve ırkçı dalgaya da dikkat çekiyor.
DÜNYA
Suriye hükümeti: Kürtlere özerklik ülkeyi böler
[45d] Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, yaptığı açıklamada Kürtlere bölgede özerklik statüsü vermeyeceklerini açıkladı. Kürtlerin olası bir özerklik için Şam hükümetiyle uzlaşmanın bir yolunu Rusya ile görüştüğü biliniyordu.
Norveç ordusunda 44 asker tecavüze uğradı
[52d] Geçen yıl 2 tecavüz vakasının kayıtlara geçtiği orduda yapılan ankete göre, 24 kadın asker ile 20 erkek asker tecavüze uğradı, cinsiyeti açıklanmayan 123 kişi de tecavüz girişimine maruz kaldı.
YouTube’da ‘beyin orgazmı’ trendi
[59d] ASMR performansçıları beyin orgazmını tetikleyici sesler çıkararak videolar paylaşıyorlar. Videoların ulaştığı insan sayısı her geçen gün artıyor.
Putin: Füzeler ABD’ye dönebilir
[1s 6d] Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından açıklama yaptı. ABD’nin, Avrupa’ya nükleer füze konuşlandırması durumunda Rusya’nın füzelerinin ABD topraklarına dönebileceğini ifade etti.
Cinsiyetçi futbol yorumcusuna tepki
[12s 12d] 1982 Dünya Kupası’nı kazanan İtalya’nın kadrosunda bulunan ve şimdilerde futbol yorumculuğu yapan Fulvio Collovati’nin “kadınların futbol taktiğinden anlamadığı” şeklindeki sözleri futbol dünyasında cinsiyetçilik tartışması başlattı.
ABD Dışişleri Bakanlığı: Güvenli bölge için Türkiye ile temastayız
[13s 55d] ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, “Suriye’de güvenli bölge oluşturulması için Türkiye ile aktif temaslarımızı sürdürüyoruz” dedi. Palladino, Suriye’yi bölme gibi bir planlarının olmadığını, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini ifade etti.
Polonya İsrail’den özür talep etti: İftiraya izin vermeyiz
[21s 17d] Polonya, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın “Polonyalılar anne sütü ile Yahudi düşmanlığı içtiler” sözleri için özür talep etti. Polonya Başbakan Yardımcısı Marek Suski, “Eğer bu özür dilenmezse iki ülke arasındaki ilişkiler soğur çünkü uluslararası alanda iftira atılmasına izin vermeyiz” diye konuştu.